VÅRA ÖL

 

 

 

Klicka på flaskan för att läsa mer

 

 

LJUS LAGER

KUNGLIGA MARSTRANDS

Kungliga Marstrands Ljusa Lager är av pilsnertyp.  Frisk och lätt som en sommardag, med balanserad beska och en stolt maltarom. Humlen är Perle och Hallertauer Mittelfrüh. Den är inte alltför alkoholstark, och därmed kan du bättre njuta sommarens varma sol. Den passar särskilt bra till kryddstarka rätter.

Läs mer om Kungliga Marstrands
Beställ här från Systembolaget

KLASSISK LAGER

KAROLINER

Karoliner Klassiska Lager är en lageröl av wienertyp. Den är bärnstensfärgad och lagom bitter. Med referens till dess namn, säger vi att den är söt som segern och bitter som nederlaget. Humlen är Magnum och Saaz. Den lämpar sig utmärkt till rejäl mat och med fördel till något kryddad mat. Kanske njuts den allra bäst med en eftertanke.

Läs mer om Karoliner
Beställ här från Systembolaget

RED ALE

KUNGAHELLA

 

Kungahella Red Ale är en humlad Red Ale. Den är tungt röd till färgen och ger en behaglig beska. Hade en öl haft en blick, så hade denna öls blick gått mot väster till England och kanske bortom. Humlen är Columbus och East Kent Golding. Dess smak är karamellig, inte överdrivet bitter och ändå en viss sötma. Kanske som bäst när skymningen faller och solen sänker sig i havet i väster.

Läs mer om Kungahella
Beställ här från Systembolaget

DUBBEL IPA

KAPARE

Kapare är en Dubbel India Pale Ale. Den har en gedigen bitterhet, viss sötma och humlesmak. Dess alkoholstyrka lämpar sig inte ombord. Hellre i stillhet i land eller vid ett bord med skeppskamrater. Humlen är lika talrik som era berättelser; Willamette, Magnum, Hallertauer, Centenniel, Cascade och Simcoe. Passar till smakrika rätter, och även till kryddstark mat om du vill känna bitterhet.

Läs mer om Kaparen
Beställ här från Systembolaget